Margarinning dietada roli

Margarin sog’liqni saqlash xodimlari va iste’molchilar tomonidan sog’lom stol yoyilganligi va ovqat pishirishda va ovqat tayyorlashda ishlatiladigan sariyog ‘uchun arzonroq alternativ sifatida tan olinadi. Margarin vitamin A va / yoki D kabi bir yoki bir necha muhim yog ‘eruvchan vitaminlar manbai sifatida va to’yingan yog’ pastligi bilan oziq-ovqat uchun muhim oziq-ovqat hissasi qiladi. Margarin xolesterinsiz.

Yangi margarin mahsuloti translatsiyali kislotalarda ham past, ayrim hollarda esa yog’ va energiya kamayadi. Ba’zi margarinlar, shuningdek, ishlab chiqarishga mo’ljallangan oziq-ovqatlar deb ham ajralib turishi mumkin, chunki ular o’simlik sterollari yoki stol solinadigan esterlar bilan boyitiladi, chunki ular qon xolesterinini kamaytiradi. Uning bahosi, lazzati, tarqalishi va qulayligi dunyoning ko’plab mamlakatlarida margarinni xun parchasiga aylantirdi.